Welke wijn past bij welk gerecht

Kent u dat? U geeft een etentje, maar u heeft geen idee welke wijn u bij welke gerechten moet schenken. Wij, van wijnrek-zaak.nl proberen u een beetje op weg te helpen, zodat u wat minder stress heeft tijdens het organiseren van een etentje. En dat u natuurlijk een lekker wijntje bij het diner heeft.
 
Bij een pittig gerecht is het aan te raden om een zoetzure wijn te schenken. Een zuur (fris) gerecht kunt het beste een fruitige wijn serveren. Bij een zuur (sterk) gerecht raden wij een droge wijn aan. als u een zoetzuur gerecht maakt is een doge of milde wijn het lekkerst. Een zoete wijn is het beste te combineren met een bitter gerecht en tot slot bij een hartig gerecht kunt het beste een zoete of zure wijn serveren.
 
Hieronder staan een paar voorbeelden van gerechten in combinatie met een bijpassende wijn die er goed bijpast. Een Cabernet Sauvignon is een rode wijn die het beste past bij pittige gerechten, rollade en vlees van de grill. Een merlot gaat vaak heel goed samen met rood vlees, kalfsvlees en lamsvlees. Een glas Chardonnay is vooral erg lekker in combinatie met een pasta, kip of bij kalkoen. Een Pinot Noir is een lichtrode wijn en gaat heel goed samen met eend, rosbief of konijn. Sauvignon Blanc is een frisse wijn die erg lekker is in combinatie met vis, hierbij kunt u denken aan oesters, een stuk zalm of aan zeevruchten. Ook is deze geschikt bij verschillende soorten kazen.
 
Dit zijn slechts aanraders, ieder zijn smaak is namelijk uniek. Als u liever een andere wijn schenkt bij een gerecht dan kan dat natuurlijk ook. Het is wel belangrijk om de wijnflessen op een goede tempratuur te bewaren, wellicht kan een wijnkoelkast de oplossing bieden. Daarnaast zijn er ook veel soorten wijnrekken waarin u de flessen kunt bewaren.

    29-05-2017 00:00
Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)