De zomerwijn van 2017

Stelt u zich eens voor... U waant zich op het Spaanse platteland van de Castilla-La Mancha. Wijngaarden strekken zo ver als het oog rijkt over de glooiende heuvels. De zon staat laag aan de hemel en kleurt alles in een oranje gloed, maar de hitte van de warme dag is nog blijven hangen. Het perfecte moment om een heerlijk koude wijn aan te breken en na te genieten van deze perfecte zomerse dag. Wijnkelders staan bol met de nieuwe zomerse natuurwijn gebaseerd op de Mureda Drágora in de conventionele wijnrekken die u thuis ook wel wilt hebben voor dat stukje Spaanse zomer in uw eigen huis!

Ik nam u even mee in deze fantasie, omdat de wijn gekozen tot zomerwijn van het jaar 2017 uit deze streek van Spanje komt. De Castilla-La Mancha is een autonome regio in het midden van Spanje dat bekent staat om zijn onder andere zijn kaas, olijven, zonnebloemen en wijnen. De wijn Mureda Fizzy werd op de wijnvakbeurs ProWein verkozen tot zomerwijn van het jaar, won een tweede plek op de Challenge International du Vin en zijn wijnmaker Mureda werd uitgeroepen tot de beste bottelier van Castilla-La Mancha. De Mureda Fizzy zomerwijn is eigenlijk een duo. De mousserende frizzantes komen in een rosé en een witte variant.

De Mureda Fizzy’s zijn bovendien goed geprijsde wijnen. Beide komen voor de consument vanaf €3,99 per fles. En, niet onbelangrijk, ze zijn ook nog geschikt voor de verantwoordelijke drinker! De biologische wijnen worden gesourced, geproefd en gecontroleerd door een vinoloog van Natrada. Wanneer de wijnen slagen voor de test krijgen ze het Europese Biokeurmerk.

Dit bewijst maar weer dat een biologische, goede wijn niet duur hoeft te zijn. Zo houdt u dat extra beetje geld over voor een sfeervolle wijnhouder en haalt u dat stukje Spaanse zomer in huis.

    26-06-2017 00:00
Heeft u advies nodig?

Heeft u advies nodig?

Mail ons: service[at]zaak-shops.nl

Onze klantenservice is momenteel

(geopend op werkdagen van 9:00 - 17:00)